A tartós változás titka

Mire érdemes figyelni minden személyi vagy vállalati változás során.

A tartós változás titka nem is tűnik olyan bonyolultnak, azonban minden személyi vagy vállalati változás során fennáll az a veszély, hogy az emberek az egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb megoldásokat keresik és vezetik be. Ettől várják a csodát és a gyors javulást. Például egy új, drágább autótól várják, hogy nőjön az önbizalmuk, egy nyaralástól remélik, hogy javulni fog a párkapcsolatuk, vagy egy kurzustól vagy programtól várják el, hogy komoly változások következzenek be egy vállalatnál vagy egy vezető működésében. Ezekkel a megoldásokkal a leggyakrabban az a gond, hogy külső tényezőkkel próbálják megoldani a belső problémákat. Ez lehet, hogy egy darabig segít, de általában hosszú távon nem biztosít tartós megoldást. Az alábbiakban megmutatom, mi a tartós változás titka és mire van szükség ahhoz, hogy valódi átalakulást érj el.

A tartós változás titka – a Csodahegy

Ebben a cikkben szeretném bemutatni Mick Cope, coach, tanácsadó és író, Csodahegy modelljét, amely a következő öt szintből áll:

A tartós változás titka - a Csodahegy - egy piramisdiagram szöveggel, öt szinttel, mindegyik más kifejezéssel ellátva. Fentről lefelé a címkék a következők: “Cél,” “Szándék,” “Jártasság,” “Folyamat” és “Vagyontárgy.” A kép tetején egy cím található, amely így hangzik: “A TARTÓS VÁLTOZÁS TITKA A CSODAHEGY.” Emellett a piramis alján egy profilfotó és név is látható, amely így szól: “@coachingbynatalia.”

A tartós változás titka – a Csodahegy

  • Vagyontárgy (új eszközök, termék vagy berendezés megszerzése – mire van szükség ahhoz, hogy elérhessem a célom?)
  • Folyamat (a dolgok kezelésének megváltoztatása – hogyan tegyem?)
  • Jártasság (új készségek elsajátítása – mit tehetek én azért?)
  • Szenvedély (motiváció növelése – mit vagyok hajlandó azért megtenni?)
  • Cél (annak megértése, hogy valami miért fontos és hogyan illeszkedik az életcélodhoz – mi az, ami fontos?)

A modell azért kapta a Csodahegy elnevezését, mert ha valaki tényleg képes megoldani egy mély, belső problémát mindössze azzal, hogy vesz magának egy új autót, beiratkozik egy tanfolyamra vagy bizonyos dolgokat máshogy csinál, az nagy valószínűséggel csodának tekinthető.

A Csodahegy a gyakorlatban

A legtöbb kurzus vagy program inkább az alsó szintekkel foglalkozik: vagyontárgyak, folyamatok és jártasság. Azonban ahhoz, hogy tartós változást érhess el, a felső két szintre érdemes fókuszálni. Bármilyen tanfolyamot elvégezhetünk, de ha hiányzik a cél és a szenvedély, csak idő- és pénzpazarlás lesz belőle. Mert általában ez a két faktor elnyomja az összes többi szintbe befektetett munkát.

A cél és a szenvedély fontossága

A cél és a szenvedély késztet minket a cselekvésre, növeli a teljesítményt és a befektetett energia megtérül. Azok, akik kellő céltudatossággal és szenvedéllyel viszonyulnak egy feladathoz, tevékenységhez vagy célhoz, tartós eredményt tudnak elérni saját maguk és az őket támogató szervezet javára. A tartós változás kulcsa tehát nem az eszközökben, folyamatokban vagy jártasságban rejlik, hanem inkább abban, hogy miért és mennyire akarjuk elérni azt a bizonyos célt.

Vállalati példa – a csoda program

Egy vállalatnál a munkatársak számára szerveznek több hetes programot, hogy még profibb módon végezzék a munkájukat. Annak ellenére, hogy érdekes és hasznos a program tartalma, a munkatársak ezt időpocsékolásnak tartják. Ennek főként az az oka, hogy a cégnél hosszabb időn keresztül komoly problémákat érzékeltek (a vezetőség nem nyitott konstruktív javaslatokra, stresszes a munkavégzés, nem történik változás, stb.). Úgy érzik, hogy egy újabb programmal csak a lyukakat „foltozzák be”, és nem oldják meg a valós problémákat. Lehet sejteni, hogy mennyire sikeres lesz ez a tanfolyam. A vállalat nagy hangsúlyt fektetett a folyamatok megváltoztatására, ettől várva a csodát, ahelyett, hogy mélyebb, központi dolgokat oldott volna meg.

Vezetői példa – időmenedzsment megold mindent?

Egy vállalkozás sikeressége nagyban a vezetőtől függ. Mi történik akkor, ha a vezető motivációhiánnyal küzd és halogat? Valósan gondolhatja, hogy az időmenedzsment ismeretek megszerzése meg fogja oldani a problémáit. Közben jogos is lehet a csalódottsága, amikor komoly összegeket fektet az új ismeretek elsajátítására, de a helyzete változatlan marad. Ebben az esetben nem a vezetési stílus fejlesztése vagy az időgazdálkodási technikák hozzák meg az eredményt. Ehelyett a megoldást az önismereti munka adhatja, amely során azonosításra kerül a probléma forrása és a motivációs tényezők tisztázása. Emellett az új célok megfogalmazása vagy a régi célok újratervezése is nagy hangsúlyt kap.

Munkavállalói példa – elavult célok

Egy cégnél dolgozó munkavállaló hosszú évek óta végzi a munkáját, de az utóbbi időben egyre inkább csökken a motivációja. A vállalat úgy dönt, hogy egy sor képzést szervez a dolgozók számára, hogy növeljék a munka hatékonyságát és javítsák a munkamorált. Ő is részt vesz ezeken a tanfolyamokon, de továbbra is motiválatlannak érzi magát. Ebben az esetben a munkája és a személyes céljai közötti kapcsolat hiánya okozta a motivációvesztését. A megoldást itt a személyes motiváció és célok tisztázása jelentheti, illetve fel kell térképezni, hogy az új célok mennyire összeegyeztethetőek a cég céljaival vagy egyes területeivel.

Nyelvtanulás – kezdeti lelkesedés

Valaki szeretne megtanulni egy új nyelvet, ezért beiratkozik egy drága nyelviskolába és megvásárol minden szükséges tankönyvet és eszközt. Az első pár hétben lelkes, de hamarosan alábbhagy a motivációja, és a könyvek a polcon porosodnak. Az alsó szintek – vagyontárgyak és folyamatok – biztosítva vannak, de a tartós sikerhez hiányzik a cél és a szenvedély. Ha az illető személy megérti, hogy miért fontos számára az új nyelv elsajátítása (például külföldi munkalehetőség vagy egy külföldi családtaggal való kapcsolattartás), és megtalálja a szenvedélyt (például az adott kultúra vagy ételek iránti érdeklődés), akkor sokkal valószínűbb, hogy kitartóbb lesz és sikeresen megtanulja a nyelvet.

Összegzés

A tartós változás titka abban rejlik, hogy mélyen megértjük és ápoljuk a céljainkat és a szenvedélyünket. Bár az új eszközök, folyamatok és készségek hasznosak, igazi és tartós eredményeket csak akkor érhetünk el, ha a belső motivációnk és az elkötelezettségünk is erős.

Ne feledd, hogy minden nagy utazás egyetlen lépéssel kezdődik, és minden kis siker közelebb visz a végső célodhoz. A tartós változás nem gyors és könnyű folyamat, de a megfelelő szemléletmóddal, elkötelezettséggel és támogatással képes leszel elérni az álmaidat. Engedd, hogy a céljaid és a szenvedélyed vezéreljenek, és légy kitartó a kihívásokkal szemben. Az eredmények megérik az erőfeszítést.

Rólam

Konyuhova Natália - Life & Business coach

Konyuhova Natália, közgazdász, life, business, karrier és embodiment coach vagyok. Több mint 19 éves közép- és nagyvállalati tapasztalattal és rálátással rendelkezem a multinacionális és hazai cégek működésére. Abban támogatom az ügyfeleimet, hogy hatékonyan kezeljék a stresszt, fejlesszék a vezetői és VUCA-álló készségeiket. Kiemelt területeim a kiégés megelőzése, érzelmi intelligencia és reziliencia fejlesztése. Célom fenntartható, hatékony és egyszerű megoldásokkal értéket teremteni.

Ügyfeleim visszajelzései