Időgazdálkodás – Mit tegyél, ha nem működik az időmenedzsment

Ha úgy érzed, hogy a technikák nem hatásosak, fontold meg ezt!

‘Sok időgazdálkodás technikát ismertem meg, be is fizettem egy drága tanfolyamra. Egy darabig csináltam, de egy idő múlva abbahagytam, mert nekem nem működött. – mondta az egyik ügyfelem, akivel a közös munkánk során megtaláltuk a problémái forrását. Ő kidolgozta a saját megoldását és megtalálta azt a módszert, amellyel hatékonyan menedzselni tudta az idejét.

Miért nem működnek ezek a megoldások?

Sokszor reméljük azt, hogy egy tanfolyam vagy kurzus megoldja a problémáinkat. Majd részben jogos lehet a csalódás és frusztráltság, amikor azt vesszük észre, hogy bármennyire is jók a technikák vagy a módszerek, valamiért mégsem működnek. Ez a történet tökéletesen illusztrálja azt a gyakori helyzetet, amikor külső eszközök segítségével próbáljuk megtalálni a megoldást. Egy ilyen eszköz hasznos lehet, azonban a megoldás inkább abban rejlik, hogy megtaláljuk a probléma belső forrását.

A belső források feltárása

Ahelyett, hogy kizárólag külső forrásokra támaszkodnánk, érdemes időt szánni arra, hogy megismerjük saját igényeinket, munkastílusunkat és erősségeinket az időgazdálkodás terén. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy olyan egyedi megoldásokat találjunk, amelyek valóban működnek.

Az egyénre szabott megoldások fontossága

Az ügyfelem példája jól mutatja, hogy amikor képesek vagyunk beazonosítani a probléma forrását, és elkötelezetten dolgozunk a megfelelő megoldáson, akkor valóban képesek vagyunk áttörést elérni, nem csak az időmenedzsment terén. Az elkötelezettség és az egyénre szabott megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy valódi változást érjünk el a személyes és professzionális életünkben.

Időgazdálkodás – Mit tegyél, ha nem működik az időmenedzsment

Amikor az időmenedzsment technikák és módszerek nem hozzák meg a várt eredményt, akkor érdemes megfontolnod egy coach-csal való együttműködést. Mert valószínűleg a probléma mélyebb szintű, mint csak az időmenedzsment és különböző technikák elsajátítása, és komplexebb hozzáállást igényel.

✅ A belső akadályok felismerése és feldolgozása

A coach-sal való munka során lehetőség nyílik arra, hogy mélyebben megértsd a saját működésed, hiedelmeidet és a viselkedési mintáidat. Gyakran előfordul, hogy ezek a belső akadályok állnak a probléma mögött. És amíg ezeket nem ismerjük és nem dolgozzuk fel, addig nehéz lesz valódi változást elérni.

✅Személyre szabott megoldási stratégiák

A coach segítségével lehetőséged nyílik olyan egyéni megoldási stratégiák kialakítására, amelyek személyre szabottak és hatékonyan működnek az adott helyzetben. Ez magába foglalhatja a prioritások tisztázását, személyes határok felállítását, öngondoskodási módszerek és delegálási stratégiák kidolgozását.

✅ Új perspektívák és készségek fejlesztése

Az együttműködés során nemcsak az időmenedzsment területen fedezhetjük fel az új perspektívákat, hanem általában az élet minden területén fejlődhetünk és növelhetjük a hatékonyságunkat. Mélyebb megértés és önismeret által képessé válhatunk arra, hogy magabiztosabban és hatékonyan kezeljük a kihívásokat.

✅ Stresszkezelés és produktivitás növelése

Ezen túlmenően, a coach támogatásával új eszközöket és technikákat ismerhetünk meg, amelyek segíthetnek a stressz kezelésében, a fenntartható produktivitás növelésében és az egyensúly megtalálásában. Az egyénre szabott megközelítéssel könnyebben felismerhetjük, hogyan teljesítsünk kimagaslóan anélkül, hogy kimerülnénk vagy kiégnénk.

Tartós eredmények és hosszú távú fejlődés

A coach-csal való munka nemcsak az aktuális időmenedzsment problémák megoldásában nyújt segítséget, hanem hozzájárulhat ahhoz is, hogy hosszú távon fejlődjünk, és hatékonyabbá váljunk mind a személyes, mind a szakmai életünkben. A közös munka során elért eredmények tartósak lesznek, mivel az önismeret és a személyes fejlődés alapjaira épülnek.

Ezért, ha úgy érzed, hogy az időmenedzsment technikák nem működnek, fontold meg egy coach-csal való munkát. Ez egy befektetés lehet önmagadba, amely hosszú távon hozzájárul, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az idődből és az életedből.

Rólam

Konyuhova Natália - Life & Business coach

Konyuhova Natália, közgazdász, life, business, karrier és embodiment coach vagyok. Több mint 19 éves közép- és nagyvállalati tapasztalattal és rálátással rendelkezem a multinacionális és hazai cégek működésére. Abban támogatom az ügyfeleimet, hogy hatékonyan kezeljék a stresszt, fejlesszék a vezetői és VUCA-álló készségeiket. Kiemelt területeim a kiégés megelőzése, érzelmi intelligencia és reziliencia fejlesztése. Célom fenntartható, hatékony és egyszerű megoldásokkal értéket teremteni.

Ügyfeleim visszajelzései