Változás: Mennyi időbe telik?

Gyakorlati tanácsok a sikeres változáshoz

| 2024 jún 16 | Változás

Ezt a kérdést gyakran szokták feltenni az ügyfeleim, akikkel együtt dolgozom. Sajnos erre nincs egyértelmű válasz.

Általánosan elterjedt nézet, hogy 21 nap szükséges egy szokás kialakításához. Azonban azt tapasztaltam, hogy az időtartam jelentősen változik.

Változás: Mennyi időbe telik?

Gyors fejlődés

Ha valaki például azt a célt tűzi ki, hogy minden nap rendszeresen ellenőrizze és megválaszolja az e-maileket, strukturáltabb megbeszéléseket tartson vagy változtasson a reggeli rutinján, ezek a szokások viszonylag rövid idő alatt kialakulhatnak és igazodhatnak a 21 napos szabályhoz. Azonban a tartós átalakuláshoz több időre van szükség, mint néhány hét.

Hosszú távú fejlődés

Minél tovább éltünk egy szokással, sémával vagy hiedelemmel, annál több időbe telik a változás. Ez különösen igaz azoknál a szokásoknál, amelyek mélyen beágyazódtak a mindennapi életünkbe és a személyiségünkbe. Például, ha valaki évek óta halogatja a fontos feladatokat, ennek a szokásnak a megváltoztatása sokkal több időt és energiát igényelhet.

Az időtartam több tényezőtől függ.

✅ Komplexitás:

Minél komplexebb egy kihívás, annál több belső munkát, energiát és időt igényel.

✅ Az elkötelezettség szintje:

Az elhatározás és az elkötelezettség mértéke nagyban befolyásolja a változás sikerességét.

✅ Önismeret:

Minél kevésbé ismerjük magunkat, annál jobban ki vagyunk téve annak, hogy negatív sémák és hiedelmek irányítanak minket.

✅ Lehetséges külső és belső akadályokra és kihívásokra való felkészülés:

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen akadályokkal találkozhatunk az átalakulás során, és hogyan fogunk rájuk reagálni.

✅ Végső cél és a motiváció:

Minél jobban látjuk át, hogy hova szeretnénk eljutni, és minél önazonosabbak a céljaink, annál gyorsabban és könnyebben haladhatunk a végcél felé.

Ha szeretnénk változtatni, akkor tartsuk szem előtt ezeket:

– Az első lépések ijesztőnek tűnhetnek. ➡ Ez természetes érzés, amikor elhagyjuk a komfortzónánkat.

–  A korai szakaszban a haladás lassúnak tűnhet. ➡ Ne aggódj, ha nem látod azonnal az eredményeket.

– Lehet, hogy nem kapsz annyi támogatást, mint amennyire számítottál. ➡ Tudj róla, hogy a változás gyakran megkérdőjelezi a status quo-t, és nem mindenki fogja elsőre megérteni a víziódat.

– Az átalakulások nem történnek egyik napról a másikra. ➡ A türelem és a kitartás kulcsfontosságúak ezen az úton.

– Útközben akadályokba ütközhetsz. ➡ Tekintsd ezeket lehetőségként a tanulásra és a fejlődésre.

– Kétségek és félelmek merülhetnek fel. ➡ De ne feledd, ezek csak átmeneti kihívások az utadon.

Nincs standard megoldás mindenki számára. Különbözőek vagyunk, más szokásokkal, kihívásokkal, amelyek eltérő időt, energiát és munkát igényelnek a megváltoztatáshoz. A legfontosabb, hogy ne add fel, ha az első néhány hét után nem látod azonnal az eredményeket. Légy türelmes és kitartó, és idővel meg fogod tapasztalni a pozitív változásokat.

A változás szakaszai

Bár minden változás egyedi, létezik egy kiszámítható mintázat. Ha ezzel tisztában vagyunk, és időt fordítunk a fejlődéshez szükséges készségek elsajátítására, akkor sokkal zökkenőmentesebb lehet az egész folyamat. A változás általában a következő szakaszokból áll:

Előzetes felismerés és tudatosítás:

Az első lépés annak felismerése, hogy változásra van szükség. Ez lehet egy szükséglet a külső körülmények hatására, mint piaci változások, vagy belső szükségletek, mint a hatékonyság és produktivitás növelése.

Előkészítés és tervezés:

Ebben a szakaszban megkezdődik az átalakulás tervezése. Magába foglalja az ötletelést, a célok kitűzését, stratégiák és lépések kidolgozását, erősségek és gyengeségek felmérését.

Megvalósítás:

Konkrét lépések bevezetése és végrehajtása történik ebben a szakaszban.

Ellenállás és a kihívások kezelése:

A változással szemben felmerülő ellenállás kezelése, kihívásokra való gyors és rugalmas reagálás.

Fenntarthatóság:

Miután elértük a változást, fontos, hogy hosszú távon is fenntartható maradjon.

Értékelés és tanulás:

A folyamat utolsó szakasza az értékelés és a tanulás. Ebben a szakaszban összegezzük, hogy mit tanultunk a folyamatról, mik azok a tapasztalatok, amelyeket a jövőben is felhasználhatjuk.

Ahhoz, hogy az átalakulás sikeres legyen, fontos felismerni ezt a mintázatot. Ez segít abban, hogy tudatosabban és sikeresebben navigáljunk a változások során, legyen szó akár személyes, akár munkahelyi fejlődésről. Azonban ha nem tudunk változtatni, vagy komoly nehézségekkel találjuk szemben magunkat, akkor érdemes szakértő segítséget kérni.

Gyakorlati tanácsok a sikeres változáshoz

✅ Találd meg a miértedet: Gondold végig, miért fontos számodra. Ez motivációként szolgálhat, amikor nehézségekkel szembesülsz.

✅ Írd le a célokat: A célok leírása segít abban, hogy konkrét és mérhető célokat tűzz ki magad elé, és könnyebben nyomon követhesd a fejlődésed.

✅ Kezdj kicsiben: Az apró lépések is vezethetnek nagy változásokhoz. Kezdj el egy kis szokást beépíteni a napi rutinodba, amit majd fokozatosan növelhetsz.

✅ Legyél rugalmas: Ha valami nem úgy működik, ahogyan megtervezted, ne félj módosítani. A finomhangolás segít abban, hogy megtaláld a számodra legjobb módszereket.

✅ Ünnepeld a kis sikereket is: Fontos, hogy ne csak a nagy célt, hanem az apróbb eredményeket is megünnepeld, és maradj motivált.

Inspiráló gondolatok:

„Az egyetlen állandó a változás maga.” — Hérakleitosz

„A legnagyobb dicsőségünk nem az, hogy soha nem bukunk el, hanem az, hogy minden bukás után felállunk.” – Confucius

„Az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik.” – Lao-ce

Rólam

Konyuhova Natália - Life & Business coach

Konyuhova Natália, közgazdász, life, business, karrier és embodiment coach vagyok. Több mint 19 éves közép- és nagyvállalati tapasztalattal és rálátással rendelkezem a multinacionális és hazai cégek működésére. Abban támogatom az ügyfeleimet, hogy hatékonyan kezeljék a stresszt, fejlesszék a vezetői és VUCA-álló készségeiket. Kiemelt területeim a kiégés megelőzése, érzelmi intelligencia és reziliencia fejlesztése. Célom fenntartható, hatékony és egyszerű megoldásokkal értéket teremteni.

Ügyfeleim visszajelzései