Business coach

Hatékony támogatás a fejlődésben, krízishelyzetben és problémamegoldásban.

Miben segít a business coach?

A business coach egy olyan szakember, aki segíti az ügyfeleit az üzleti célok elérésében. A coach-csal való együttműködés során a vezetők, vállalkozók és szakemberek fejlesztik a készségeiket és hatékony üzleti stratégiákat dolgoznak ki, hogy képesek legyenek megküzdeni a célokhoz vezető úton felmerülő akadályokkal. Azonban időről időre olyan kihívásokkal is szembe találhatják magukat, ahol a megszokott vagy kipróbált megközelítések és megoldások nem bizonyulnak hatékonynak.

Legyen szó egyéni és szakmai fejlődésről, krízishelyzetről vagy problémamegoldásról, ilyen esetekben válik az üzleti coaching elengedhetetlen eszközzé.

És segít döntéshozóknak abban, hogy új perspektívákat nyissanak meg, megtalálják az egyedi megoldásokat és megküzdjenek a kihívásokkal.

VEZETŐI VAGY EXECUTIVE COACHING

Vezetői coaching, amely számos területet fed le, a projektfejlesztéstől a kríziskezelésig, a vezetői stílus és személyes márka kialakításáig. Vezetőként számos problémával szükséges foglalkozni, nő a felelősség, illetve csökken a döntések átgondolására és meghozatalra szánt idő. Sokszor a vezetők azzal is szembesülnek, hogy a hatalmi szint miatt nem kapnak őszinte visszajelzést, azért néha nehéz reálisan átlátni a problémát és megtalálni a megoldást. Emellett a vezetői magány is egyre erősebb lehet. Problémák merülhetnek fel az öngondoskodásra, magánéletre fordított idővel, kialakulhat a burnout vagy életközepi válság is húzódhat a háttérben.

BUSINESS COACHING MENEDZSEREK SZÁMÁRA

A menedzserekre szabott coaching a munkahelyi életükre és kihívásaikra összpontosít. Legyen szó vezetővé válásról, teljesítménynövelésről, emberek menedzseléséről, hatékony kommunikációról vagy konfliktuskezelésről, az együttműködés hatékony megoldásokat kínál. Támogatást nyújt az imposztor szindróma, halogatás leküzdésében, erősségek fejlesztésében, munka és magánélet egyensúly megtalálásában. Segít az ügyfeleknek abban, hogy tudatosabbá és hatékonyabbá váljanak a vezetői szerepükben, kialakítsák és megvalósítsák a rövid és hosszú távú üzleti stratégiáikat, optimalizálják az idő- és energia-menedzsmentet, valamint fejlesszék a saját vezetői stílusát.

BUSINESS COACHING VÁLLALKOZÓK, CÉGVEZETŐK SZÁMÁRA

Cégek esetében a látszólag jelentéktelennek tűnő döntések is komoly következményekkel járhatnak a vállalkozásuk működése, fejlődése vagy túlélése szempontjából. A korlátozott erőforrások és a piaci verseny azt eredményezi, hogy gyakran szinte 24/7-ben kell dolgozniuk. A túlterheltség gyakran vezethet ahhoz, hogy elveszítik a vállalkozásuk átláthatóságát, és a magánéletük is háttérbe szorul.Emellett az imposztor szindróma vagy a motiváció hiánya is komoly hatással lehet az eredményességükre. A vállalkozók, cégvezetők számára nyújtott támogatás olyan kulcsfontosságú területeket támogat, mint az üzlet, az egyéni vagy szakmai fejlődés, hatékonyabb és tudatosabb döntéshozatal, az imposztor szindróma leküzdése, illetve segíti a határok kialakítását a munkahely és a magánélet között.

Miért egyre népszerűbb?

A business coach-csal való munka eredményekre összpontosít és könnyen mérhető, azért is válik egyre népszerűbbé. Az üzleti szakember segít az ügyfeleknek abban, hogy a vállalkozásukat, a karrierjüket vagy a hivatásukat oly módon fejlesszék, amely jövedelmező, fenntartható és összhangban van valódi céljaikkal. Emellett a tudatos döntések és stratégiák kialakításával, célzott irányok kiválasztásával, fontos készségek elsajátításával nem csak időt és pénzt takarítanak meg. A fejlődés, a tudatosabb és hatékonyabb döntéshozatal és a boldogabb élet elérése olyan értékek, amelyek nem mindig mérhetőek pénzben, de elérhetőek a coaching segítségével.

Befektetés önmagunkba

Fontos megemlíteni, hogy a coaching-hoz való viszony és elfogadottság kulturális és társadalmi tényezőktől függ, és észrevehető különbségek lehetnek. Az Egyesült Államokban például a személyes vagy szakmai fejlődés és a coaching iránti igény már régóta jelen van, és sokan büszkén vállalják fel, hogy szakemberhez járnak. Az együttműködés gyakran értelmezhető befektetésként önmagunkba, és a siker iránti elkötelezettségként is.

Európában azonban még változóak az attitűdök. Néhány országban, például az Egyesült Királyságban, Németországban vagy Svédországban, a coaching népszerűsége növekszik. Más országokban, ahol a hagyományok és a társadalmi sztereotípiák erősebbek, még mindig tabunak számít, vagy nehézségeket okoz az emberek számára, hogy nyíltan beszéljenek arról, hogy szakemberhez járnak.

A trendek azonban változnak, és a coaching iránti növekvő kereslet és elismerés azt mutatja, hogy egyre többen felismerik az értékét.

Life és business

Munkám során megfigyeltem, hogy az üzleti témákat gyakran olyan személyes kihívások és problémák árnyékolják be, amelyek az élet más területeit is érinthetik. Azok, akik részt vesznek az együttműködésben, rendszerint tapasztalják, hogy nem csak a szakmai életükben, hanem a személyes fejlődésükben is pozitív változások következnek be. Ezért fontos szempont lehet, hogy a business coach olyan szakember legyen, aki rendelkezik Life Coaching képesítéssel és tapasztalattal is. Ez lehetővé teszi, hogy a két területet összehangolt módon kezeljék, és a coach segítsen az ügyfeleknek teljeskörűen fejlődni az élet minden területén.

Rólam

Konyuhova Natália - Life & Business coach

Konyuhova Natália, közgazdász, life, business, karrier és embodiment coach vagyok. Több mint 19 éves közép- és nagyvállalati tapasztalattal és rálátással rendelkezem a multinacionális és hazai cégek működésére. Abban támogatom az ügyfeleimet, hogy hatékonyan kezeljék a stresszt, fejlesszék a vezetői és VUCA-álló készségeiket. Kiemelt területeim a kiégés megelőzése, érzelmi intelligencia és reziliencia fejlesztése. Célom fenntartható, hatékony és egyszerű megoldásokkal értéket teremteni.

Ügyfeleim visszajelzései